Doneer
logo
MENU

Geschiedenis

In enkele plaatsen rondom Veendam waren er al voor 2005 Kinderfeestweken. Vanuit de stichting Agape werden onder leiding van Jan van der Weg en Emmy Veening ‘kerken’ geholpen om dit via een 5-jaren begeleidingsplan op te zetten. Via Jan-Douwe van ’t Zand kwam dit via Zuidlaren ook naar Veendam. Henriëtte van der Wal was gelijk enthousiast en zo werd het vuurtje opgestookt. Vier kerken in Veendam en Wildervank waren in het begin van de partij: de CGK, de GKV en de baptistengemeentes Veendam en De Ontmoeting. Vele vergaderingen o.l.v. Jan van der Weg volgden en van 29 augustus t/m 2 september 2005 was het zo ver: de allereerste KFW van Veendam. Waar dat was? Op het grasveld bij de C1000. Waar? Dat is nu de parkeerplaats en het Chinees restaurant bij Dukdalf/Jumbo. Helaas viel de begeleiding vanuit Agape na dit jaar weg, maar de groep mensen die betrokken was, bleek in staat het prima zelf te kunnen. Nog een jaartje stond de tent bij Dukdalf en toen werd daar gebouwd. In 2006 en 2007 stond de tent op het sportveld bij de Winkler Prins Raadsgildelaan. In 2009 volgde de verhuizing naar het Ballonveld in Borgerswold, de plek waar nu ieder jaar weer de KFW-tenten staan.

In de loop van de jaren is er veel veranderd, maar de droom en het verlangen is nog steeds hetzelfde: Kinderen een fantastische week vol sport, spel, muziek & toneel laten beleven, waarbij ze kennis kunnen maken met God, de liefdevolle Vader die door zijn zoon Jezus zo dichtbij komt.

De uitwerking van de droom is nog steeds heel groot. Niet alleen kinderen leren Jezus kennen en ervaren zoveel liefde tijdens deze week, maar ook de volwassenen en de tieners kijken jaar na jaar uit naar dit fantastische evenement. Veel verhalen zijn er te vertellen hoe de Kinderfeestweek een positieve invloed op kinderen en volwassenen heeft, hoe levens zijn veranderd. We zijn zo dankbaar dat God ons keer op keer zegent en dat de kinderfeestweek-club nog steeds groeit!